De ce campania McCann Erickson este un căcat și românii spun lucruri trăznite

M-a lovit azi alt motiv, în timp ce căutam ceva. Cine nu știe, campania făcută de McCann Erickson, despre care cred că am mai scris, este tentativa unor dubioși de a înlocui o imagine reală a României la auto-complet-ul google cu una falsă și nefondată.

Marea realizare a campaniei a fost înlocuirea primei sugestii de pe google.fr cu „les roumains sont intelligents”. Treabă care nu a ținut mult, pentru că acum primul rezultat este „les roumains sont des voleurs” (dar varianta cu inteligența încă se găsește prin rezultate, din păcate).

Revelația e alta, căutam ceva (contează ce?) pe diverse google-uri și am observat că, în general, cam orice ai pune acolo legat de cetățenii unei țări rezultatele nu sunt chiar măgulitoare. Inclusiv pe google-ul din țara respectivă, respectiv la cetățenii ei.

De exemplu, pe google.fr, primul rezultat este les francais sont des veaux (cine nu știe ce înseamnă și cine a spus să caute).

Pe google.it primul rezultat este italiani sono stupidi iar pe google.co.uk englishmen are ugly.

În fine, nu am timp acum să scriu, dar puteți căuta singurei, inclusiv pe google.com despre diverse grupuri etnice, ideea nu e să fac statistica rezultatelor, dar alte țări nu se agită pentru imaginea pe care google-auto-complete le-o promovează, de obicei promovarea se face individual prin munca fiecărui individ.

Am doi francezi la mine de câteva zile și unu nu a zis știai că [Sartre/Napoleon/Brigitte Bardot/Foucault/Bresson (oricare din ei)/Camus/etc etc etc a fost francez? Și vă asigur că sunt în temă cu toate numele enumarate și chiar mai multe!

Așa că, pe lângă proști, majoritatea românilor preferă să mănânce căcat și să dea bani pe campanii cretine în loc să pună mâna pe o carte.

Reclame

Vorbeşte-mi murdar...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s