Curtea vecinului

Curtea vecinului e o mare problemă. Trebuie să vedem tot timpu ce e în ea, cum a ajuns acolo și de ce. Deși nu mai trăim de ceva timp în comunitățile rurale tradiționale, este imperios să știm fiecare mișcare.

Pentru că sunt cretin și pentru că în loc să fac lucrurile interesante cât sunt la muncă și frec menta  am mici pauze, am ajuns aici. Din click în click, m-am trezit cu ăsta deschis. Sunt magnet pentru retardații bloageri mari.

Povestea pleacă de la un demers jurnalistic demn de premiul Pulaitzer al PRO-TV-ului. Să vedem ce fac nenorociții ăștia de cerșetori.

Care-i problema până la urmă? Că ăla face bani și muncitoru cinstit al patriei nu? Trebuie neapărat să te uiți în curtea altuia? Vrei să-i dai, bine, nu vrei, iar bine. Bine că inocenții cetățeni sunt „păcăliți” dar pot să scriu pagini întregi despre cum vă păcălesc companiile să cumpărați rahaturi la suprapreț sau televiziunile în fiecare moment? Acolo nu face nimeni scandal că deh, e mai greu și mai periculos, mult mai ușor să te legi de ăștia mai mici.

Omu vrea să cerșească și să câștige bani din asta. Alții se fac bancheri și fut vieți ca să câștige bani. Alții câștigă bani doar ca să prostească publicul să cumpere, să se împrumute, ca să mănânce și primii. Mă întreb dacă toată mișcarea asta e lipsă de umanitate, curiozitate bolnavă, pur și simplu superficialitate?

Voi nu cerșiți? Când dai aplică la un loc de muncă unde sunt 5000 de candidați, cerșești. Când te pregătești discret să sugi pula șefului în caz de ceva, e cerșeală. Când stai cu ceilalți câini la ședințe cu șefu de haită, așteptând să-ți pice o bucată mai mare din halcă, cerșești. Dar uite șefu, ce frumos am colorat tabelu ăla.

S-ar putea să se ridice problema evaziunii fiscale. Adică aia pe care 99% dintre români nu ar rata-o dacă ar avea ocazia. Sau șpaga. Sau veniturile nedeclarate. Sunt curios câți pozaci și-au făcut PFA.

Dar nu asta era ideea. E deranjant să te uiți în curtea altuia. Înseamnă că ești un cretin care nu prea are ceva mai bun de făcut. Ce-ar fi să citești o carte? Îți recomand eu ceva.

Hai să intrăm și în comentarii. Partea bună, ca întotdeauna.

pai da, din cerseala castiga 100..200 lei/zi, din munca 40…50 (poate nici atat)

Ăsta e contabil. Are media făcută pe lucrat la stat, la privat și la cerșeală. A mersp pe teren și a înregistrat în borderou cât câștigă fiecare.

Ciori. In afara de furt si cersit, mai stiu ceva? Vadimeeeeee unde esti!!!

Evident, țiganii. Românii care muncesc în afară la negru nu se pun. Sau care cumpără din România și consumă pe meleagurile pe unde sunt. Sau care vând în târgurile locale telefoane, curele și pantofi sport.

Este la fel ca principiul cererii și ofertei. O să avem cerșetori atâta timp cât lumea o să le dea bani și nu o să fie pedepsiți cu muncă comunitară.

Soluția asta frizează cu retardatismul în stadii avansate. Adică îi iei locul de muncă și-l pui să muncească gratis. Pentru că tu ai dreptul să alegi cine ce muncă prestează. Cum probabil mă-sa a fost curvă, dar nu i-a spus nimeni nimic. E pozac, sunt curios dacă plătește dările la stat.

tudor a scris pe 19 Decembrie 2012, 10:51 pm
@nobody:
“Astept ziua in care romanii vor lasa cerseala …”
Sunt doar doua variante:
1. Cersetoria nu te deranjeaza – caz in care nu astepti nimic de fapt.
2. Cersetoria te deranjeaza (si banuesc ca aici te incadrezi) – caz in care “asteptatul” nu te ajunta cu nimic.
Ia masuri: NU da bani niciodata cersetorilor! Vii vocal, vehement cu cei care dau bani cersetorilor!

Tudorel e cretinul cretinilor. Nu numai că-l fute grija ce face cerșetorul de-și trage plasmă în canal, trebuie controlați și ăștia care dau bani. Să contabilizăm tot, să vedem cu cheltuiește Gigel banii, dacă îi dă cerșetorului? Dacă e la biserică pe lumânări sau la magazin pe iPhone, e kosher.

Tudorel suge pula.

Asta e realitatea cruda. Asta e Romania. Alegem banul usor fara sa stam pe ganduri.

În realitate, face parte din inteligență. Alegerea variantei cea mai ușoară implică inteligență. Dar dacă muncești ca un cretin să câștigi cât face unu în două ore, ești demn și ai brățară de aur la coaie.

Bata pe ei, futu-i in gura de lenesi!!! eeu asa le fac, cand ii prind pe langa masina le fut cate o portiera in mecla de nu stiu pe unde merg.
LA MUNCA!!!! nu a murit nimeni de foame pana acuma muncind.

No coment. Îi doresc infertilitate.

***

Povestea asta e interesantă. E interesant cum maimuțele astea se adună să comenteze despre lipsa de muncă a altuia. Munca pentru bani nu înobilează și nu aduce nimic deosebit în viața nimănui. Aduce bani, că de aia spui că o faci pentru bani. Dacă reușești să maximizezi suma câștigată/oră, dai randament bun.

Cerșetoria pe stradă e o muncă. Cere îndemânare, trebuie să suporți anumite chestii și nimeni nu cerșește din mașină în plină iarnă. Trebuie să fii îmbrăcat murdar (pică costumașul dichisit de corporatist ras fetiță), să fii atent că dacă ai intrat pe teritoriu altuia te trezești cu buzunar pe burtă sau dacă vreun domn generos pune ochii pe tine mergi crăcănat două săptămâni. Riscuri pe care, munca cinstită în pipera sau la magazinul din colț nu le prea implică.

Ar fi interesant să trăiți viața cerșetorului pentru două luni. Sunt curios câți rezistă.

Reclame

Vorbeşte-mi murdar...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s