A trolla și căcaturi

Îmi bag pula în moda voastră cu trollat-ul, meme-urile și toată căcaturile luate de pe 4chan și popularizate de niște drone incapabile să se exprime singure.

Orice idiot trollează. Ai spus o cretinitate într-o discuție de oameni mari? Trollezi. Nu ai nimic interesant de spus dar vrei să-ți apară numele acolo? Trollezi. Ai făcut prea mult laba și ai nevoie de o pauză? Trollezi.

Îmi povestea un amic că troll-ul (în forma inițială) e util pentru educarea unora, un fel de bâtă educativă peste cap. Un oarecare consideră că X e needucat, deci oarecare se pune pe poziția de troll. Dacă oarecare e de fapt needucat și incapabil să-l înțeleagă pe X, tot X pică prost. Mai mult, oarecare se pierde într-o masă de oarecări care au pretenția de păzi o moralitate.

Evident, oarecarii se consideră educați, pentru că marea parte știu să manevreze un calculator și au citit pe Wikipedia că nu s-au născut prin cur, au făcut-o prin vagin.

Din păcate, există o gaură imensă între ce a fost troll-ingul și ce înțelege/aplică majoritatea din el. Dar oricum nu a fost ceva extraordinar niciodată, doar un alt semn al retardării sociale. Așa că, trebuie să moară.

Cel mai trist e faptul că, toată treaba asta e presiunea grupului și toată se explică prin psihologia socială. Deși detașarea de nume și CNP (specifică troll-ului) ar trebui să fie relaxantă și să-ți dea impresia unei mai mari libertăți, ei se aliniează altor anonimi formând un imens grup omogen similar cu carnea din tocător. Cel mai simplu mod în care poți vedea dacă cineva are ceva relevant de spus: dă-i libertatea să spună orice și vezi ce face cu ea.

Mai departe, mă depășesc comentariile într-o polemică unde se înjură doar de dragul pulei. Vezi piticigratis.com. Mecanismul e fascinant: pentru că autorul folosește cuvinte din seria pulă, muie, sloboz, comentatorii fac același lucru. Doar că pierd din vedere un singur aspect: “CONTEXTUL”. Poți spune pula cu un scop sau pula de dragul de a spune pula. Mai nasol e când pula ta se adresează unuia care e pe o poziție diferită de a ta. A murit argumentul și rațiunea, s-a născut pula.

Dacă sunteți copii adulți nu sunteți mai interesanți, se cheamă retard și există în tratatele de psihologie. Viața e faină pentru că avansezi, nu pentru că rămâi fixat în fantezii erotice cu profa de religie.

Am o recomandare. Grow up, în pula mea.

Reclame

Vorbeşte-mi murdar...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s