Cât de mică să ai pula ca să bați cu alți cinci robocapi un om neînarmat?

Și de ce?Nu-mi răspundeți.

Ideea e că, aș vrea ca fiecare om care cunoaște un jandarm să-i dea un șut în coaie și să fugă. De ce să fugă? Pentru că nu-l va durea. Nu are ce. Să-i dai o rangă în cap? La fel, efect zero.

Conducătorii sunt de căcat. Dar jandarmii sunt musca de pe căcat, pentru că pun botul. Malaxorul educație funcționează perfect.

7 thoughts on “

 1. … cool!!! e fain cand se irita unul din spatele calculatorului! sa stii ca prostia e si de o parte si de cealalta a scuturilor! respect pentru cei care isi asuma conditia pana la capat – si cea de protestatari si cea de represori… in fond, unii fara ceilalti nu prea se poate… 🙂

  • Nu incercam sa iti desconsider aversiunea! O consider normala si fireasca, recomandabila pentru un intelectual! Dar versiunea protestatarului este intuibila si „la indemana” pentru oricine… Imi place ca incerci sa-ti explici la nivel motivational actiunea opresorului executant… de fapt, e mult mai simplista decat „a pune botul”… el, opresorul, este la serviciu… ani de zile este amenintat in continuu cu articole din codul penal, cu suprematia legii, cu respectarea regulamentelor militare; probabil vorbesti despre excese fizice de neimaginat pentru un om pasnic – nicio pregatire psihologica nu poate inhiba dorinta de a te razbuna pentru un camarad cazut! Explozia care declanseaza toata chestia asta profund umana este Sfanta Frica – „puteam fi eu”!
   In plus, atunci cand exista goluri de opresiune controlata sunt forte care tind sa ocupe vidul creat (vezi Mineriadele), iar niciunul dintre noi nu ne mai dorim asa ceva!

   • Ha. Intelectual? Ai greșit pagina. Scârbos termen, implică o separare urâtă și vagă, e un exemplu frumos de discurs foarte bun de folosit în scopuri manipulative.

    Nu am nicio versiune intuibilă sau la îndemână ca fiind a protestatarului. Poate l-a sunat pe jandarm cu o noapte înainte și i-a amenințat familia. Sau poate a încercat să-l înjunghie pe ascuns. Poate i-a futut nevasta. Etc.

    Serviciul. Serviciul nu-i plămân. Poți renunța oricând la el. Ca om trebuie să ai ceva discernământ, nu vreau să ajungem la teoriile fricii, că după aia nu mai ieșim din Stanford, TMT sau altele. Hai să punem lucurile simplu și negru pe alb că m-am săturat de masturbare intelectuală, e ușor de explicat la nivelul psihologiei sociale de ce patru jandarmi bat un amărât. Dar la nivel de omenie nu mai e. Da, am făcut separarea asta, să mă loviți cu manualul de epistemologie peste degete. Adică dă-o în pula mea, că ăla nu a ieșit pentru că vrea o mărire de salariu în ziua următoare. A ieșit pentru ceea ce el consideră un bine comun și mi se pare evident că nu protestatarii se opun binelui comun (hai să nu argumentăm noțiunea de bine și să păstrăm lucrurile simple). Vezy occupy. Ieși în stradă pentru un sistem de sănătate publică decent. Nu pentru că nu-ți plac jandarmii. Nu pentru că te plictiseai acasă. SĂNĂTATE. Jandarmul știe asta și totuși aplică bastonul. Păi e kosher așa, cum să nu te superi? Nu are treabă cu frica. Îți zic eu că trece repede, cine a trecut prin asta știe. Are treabă cu revolta. Cu oameni puși împotriva altor oameni. Machiavelli a disecat bine metoda de acțiune și totuși doar o minoritate l-a citit, că de înțeles e foarte ușor. Dar jandarmii nu-l vor citit așa că, cel mai bine ar fi să facem o campanie „bate un jandarm”. Nu-i omori, doar îi înlături din drum.

    Situația actuală nu are de a face cu mineriadele, ele au fost în România mișcările astea au loc într-un loc al lumii mai altfel, ca să spunem așa. România nu intră în discuția asta. Poate să fi spus Khomeini dar tot e altceva.

Vorbeşte-mi murdar...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s