Lovitură de mers

În ultimele zile sunt invadat de aricole cu Ponta, Băsescu, Iliescu, Năstase și alți dubioși al căror nume nu l-am reținut. Păreri, argumente, pro, anti, demitem, nu demitem, futem sau nu futem.

Lovitură de stat, lovitură de mers, lovituri cu tesla’n cap.

În primul rând, nu a fost nicio lovitură de stat. E o insultă adusă loviturilor de stat adevărate din istorie. Adică avem Germania în 33, Iran cu revoluția islamică, Egipt în anii 50, Cehoslovacia după război, Cuba, Napolen, Revoluția din octombrie.

Adică Ponta (el a fost cu lovitu, nu?) lângă Hitler, Napoleon, Fidel,  Lenin și Khomeini? Și din nou sindromul românul trebuie să se simtă special că e român pentru că pe plan personal micii și sarmalele nu iau forma unei realizări excepționale. Așa că, România e specială. Lovitură de stat. Revoluție. Portocalii și (ceilalți). Dacă ne dau afară din UE? Dacă e ca’n Germania 30 sau Ceaușescu s-a reîncarnat?

Specialilor.

 

Între timp, Germania dă tonul ieșirii din evul mediu.

În Vice un documentar mai vechi dar bun în contextul dat.

La Cannes, Haneke a căștigat iar cu alt film la fel de visceral și niște feministe au protestat. Guerilla Girls pe steroizi halucinogeni.

Jubileul cotoroanței reginei, continuă dar eu am alt jubileu, văzut recent la recomandarea CF care mi se pare o lucrare extraordinară.

Mai am. Dar e altă lume, în universul mioriței niște politicieni se luptă de parcă e ceva nou în tot jocul ăsta, un joc politic este hrănit de presă ca lovitură de stat și mici proteste se nasc ca ciupercile după ploaie. SMURD e poveste veche, SOPA la fel, să vedem cât ține și asta.

Mai jos, ceva mai vechi care a reapărut la fix. Se ia fragmentul ăsta și după vizionare, vă rog să faceți o analiză politică a lovituri de stat din România,.

 

Reclame

Vorbeşte-mi murdar...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s