ACTA, PIPA, SOPA şi săpun

Internetul, aşa cum îl ştim noi nu va mai exista

Vor cenzura tot

they tirrrkk errrr JERRRBBSS

Vom plăti pentru porno!

Vroiam să scriu acest articol de mult. Mă gândeam că va fi documentat şi lung, dar realizez că m-am înşelat.

Se face mult scandal legat ACTA. Oamenii ies în stradă mai rău ca în Tiananmen iar Facebook-ul dudie de STOP ACTA, JOS ACTA şi afişe Anti-ACTE. Toată lumea e pusă pe click-uit.

Deşi economia mondială se îndreaptă spre un mare căcat, noi spunem jos ACTA. Deşi o mare parte din populaţia globului trăieşte sub limita subzistenţei, noi spunem jos ACTA. Chiar dacă una din noile strategii ale marilor industriaşi este mutarea fondurilor spre CIS (de ce să nu-i dai putere Rusiei, cine ştie răspunsul primeşte un CD pirat cu Windows 95), ACTA este problema. Dacă aş merge puţin mai departe în teoria conspiraţiei care este o conspiraţie aş spune că asta ar fi o metodă excelentă de a distrage atenţia publicului.

Am citit una, alta dar recunosc că nu mi-am făcut o imagine clară pentru că de fiecare dată când citeam ceva îmi fura atenţia. Ultima data au fost două muşte care vroiau să facă sex fix pe marginea cănii mele de cafea. Totuşi voi urmări în linii mari temele principale.

Internetul va fi cenzurat

Prima întrebare, când nu a fost? Google nu face un secret din faptul că aplică cenzura în funcţie de cerinţele statelor. Facebook, Youtube, toate site-urile mari şterg posturi la ordinea zilei. Dacă eşti o companie mare, probabil îţi poţi cumpăra libertatea. Cum spune şi Steinbeck, ai câtă libertate poţi cumpăra cu bani gheaţă.

Ah, bine, dar îl vor cenzura mult mai sever, se pune problema. Foarte bine! Zilnic răsfoiesc sute de inepţii debitate de toţi dobitocii care cu mâna pe mouse devin savanţi în orice domeniu. Să-i cenzure. Următorul pas ar putea să fie scoaterea laringelui. Anti-Laringe-Trade-Agreement. ALTA.

Moartea pirateriei

Şi? Mă uimeşte câţi plâng după site-urile gen megaupload în condiţiile în care eşti taxat ca să vezi conţinut piratat. Eu am plătit abonament la cucirca ca să văd Family Guy, practic asta este materializarea băieţilor cu CD cu ultimele jocuri de la colţ de stradă.

Cum ar fi să plătim un Windows? O licenţă de Windows 7 e în jur de 100eur. Ceea ce, având în vedere faptul că nimeni nu schimbă sistemul de operare în fiecare an (eu încă folosesc fericit XP) mi se pare extrem de puţin.

Eşti student şi nu ai bani? Windows s-ar putea să fie gratis pentru tine. Ia dă Google până nu-l cenzurează.

Dar voi plăti 30 eur pe un CD de căcat

Eşti dobitoc dacă ai da chiar 2 eur pe un CD de căcat. Dacă e un CD de căcat, de ce vrei să-l cumperi?

Un punct care mie îmi place. Sunt de părere că mai în toate domeniile se produce mult rahat. Iar sincer, aici văd unul din avantajele ACTA. Dacă ar opri din piraterie, poate preţurile ar creşte iar prostimea amatoare de rahaturi ar plăti mai mult. Taxă pe prostie, ceea ce mie mi se pare excelent. Taxă pe Dj ştiu eu care. Sau pe Transformers.

Eu nu prea am contact cu producţia Hollywood de filme, cam de 10 ani. Dar când ne mai ciocnim, mi se face greaţă. Să daţi 400 eur pe DVD-ul cu Matrix, că meritaţi. Iar după filme independente sau filme artistice susţinute de companii mici nu mă va căuta nimeni în calculator. Pe ăia nu-i apără nimeni, că le descarci filmul fără să plăteşti e chiar un avantaj, devi persoana 45 care a văzut filmul.

Revoluţiile?

O revoluţie proastă este o revoluţie a maselor. Cred că istoria ne-a dovedit destul acest lucru. Să-i cenzure.

Chiar trebuie să aibe fiecare dreptul la liberă exprimare? Eu cred că nu. Mai ales în ţările din lumea I (includ România) unde oricine a pus mâna pe o carte la doi ani şi a citit de pe wikipedia 10 pagini se consideră avizat să-şi dea cu părerea.

Libertatea e o glumă proastă. E şansa pe care o are individul de rând de a alege între iPhone şi Nokia N5, Nikon sau Canon, Durex sau Love+.

Cel mai rău caz?

În cel mai rău caz ne vom întoarce prin biblioteci. Cum ar fi, să ne putem argumenta discursul nu prin citate de pe Discovery şi Wikipedia, dar din cărţi? Din alea adevărate, pline de cuvinte.

Concluzia

Mintea odihnită are nevoie de lupte simple şi facile. De ce te-ai gândi mai sus, când Facebook şi anti-acta e la doi paşi? Ai putea să trăieşti în pădure şi să fii un artist desăvârşit. Să fii un geniu pe o insulă sau un conducător extraordinar care să conducă armata formată din tine. Atunci nu te-ar cenzura nimeni, pentru că nu ai spune nimic. Nu ţi-ar tăia nimeni youtube-ul, pentru că nu ai avea contact cu producţia lor.

Dar între timp, căcaturi ieftine, bune şi necenzurate. Acta e pe stop.

guy-fawkes

Reclame

4 thoughts on “ACTA, PIPA, SOPA şi săpun

 1. Vorbeşte-mi murdar…

  Mrrrr…. intoarce-te cu dosul :))
  ______________________________

  Imi place ca mi-ai ascultat sugestia referitor la culorile forumului. Vezi ? acum ca e spre/si alb intru chiar si sa-ti las doua trei cuvinte.

  :*

 2. yeah … what you said …
  asta nu numai pentru ca sunt depasita tehnologic, dar si pentru ca chiar sunt de acord cu ce-ai zis, in frazele pe care am reusit sa le inteleg
  la noi in casa sunt discutii docte despre chestia asta
  pe mine ma cam obosesc, ce-i drept, pentru ca nu mai am asteptari de un anumit fel si mi se cam falfaie (sau filfie??)
  nu va enervati

 3. Esti prost in pula mea. Poate tu esti de bani gata.. insa altii nu-si permit sa cumpere, sa cumpere, si sa cumpere iar.
  Esti prea cretin sa intelegi asta, du-te-n mortii ma-tii de sclav si pupincurist al societatii.

 4. CeCe băiețel mare e el când înjură așa fără rost. Mami e mândră de odraslă, nu? Te simți mai bărbat? Te apreciau pretenii de la liceul industrial care te-a scos pe bandă rulantă ca alți 2000 de cretini în același an?

  Bravo. Ne vedem la benzinărie când îmi umpli rezervorul. Am să-ți las bacșiș un CD cu XP. Din ăla cu hologramă.

  Tu nu ai adus niciun argument dar m-ai făcut prost. Probabil mama ta nu a făcut copii prea deștepți, te rog transmite-i să nu facă alții (sper că nu e prea târziu).

  Să cumperi ce tâmpitule? Dacă sunt cretini ca tine și schimbă SO-ul când bate vântul să plătiți ca animalele că nu meritați nimic. Office? Dacă ai nevoie în mod serios de office nu îți faci probleme financiare. Muzică de căcat? Dă cu banu, că meriți.

  Orice costă pe lumea asta, în societatea aleasă de mă-ta și tactu ca să nu sape odrasla pe câmp la cartofi. Ai capitalism și industrie fără număr, fără număr, ai windows colorat, plătești ca să-l schimbi, deși cred că te poți prostitua de 100eur/an. Ai Windows Student, ai Linux, ai atâtea alternative. Vrei produsele sistemului în care trăiești, plătești pentru ele. Nu vrei să plătești, hai să tragem spre alt sistem și o ardem puțin mai ascet.

  Muzică? Mergi la concert. Mai multă muzică? Radio e moka. Mai multă că îți place mult artistul? Cumperi cretinule, că și artistu ăla are nevoie de banii tăi, nu numai compania care îți produce laptopu din brațe. Sau și pe ăla îl furi?

  Pirateria era ilegală și înainte de acta, ACTA Anti-Piraterie.

Vorbeşte-mi murdar...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s