SMURD şi cumback-ul meu

Mă apuc să scriu iar aici. Posturile mai vechi sunt private, pentru că multe sunt extrem de personale şi nu îşi mai au sensul decât pentru mine şi una-două persoane. Le voi reciti şi voi publica ceea ce este relevant. De ce mă apuc să scriu iar? Din prea mult timp liber, m-am îndepărtat puţin de fotografie (dar sper să revin) şi pentru că am multe aberaţii de spus.

Pentru cei care sunt noi aici, numele meu este Vladimir şi sunt dependent de multe chestii. Acum că am recunoscut, trecem mai departe la pasul II.

Mă amuză ieşirea în stradă a Românilor şi protestele pro SMURD, antieutanasiere şi pro NAMBLA.

Cum văd eu lucrurile, neştiinţific. Românul (dar nu singurul) iese în stradă când îl atingi la corazon. Spune-i că îi iei aspirana compensată şi hop în stradă. Evident, sâmbătă seară că e uichend. 

Când au fost globalrevolution şi occupy # în floare, nu a ieşit decât o mână de oameni, iar dintre care 50% se plictiseau acasă. Până şi aici, într-o ţară cu 800,000 de locuitori şi un salariu mediu mai mare decât câştigul din salarii medii pe un an în România, au ieşit mai mulţi şi chiar s-au întâmplat unele lucruri.

Dar Românul e special şi are nevoi speciale. El se pişă pe revoluţia globală, ideea unui nou sistem global, posibilul eşec al capitalismul şi mutarea fondurilor marilor stăpâni industriaşi spre ţări cărora nu e chiar kosher să le dai mai multă putere (cum ar fi ţările din CIS). Pentru el, imporanţi sunt câinii care vor fi mascraţi! pe străzile însângeratei ţări care nu a ieşit din evul mediu (ha,ha) şi medicamentul compensat. 

Este o discrepanţă imensă între ce crede cetăţeanul că este capitalismul şi ce se întâmplă de fapt. Să ceri asigurări de stat fără număr, fără număr într-un sistem unde ai bătut cu pumnu în piept la revoluţie că vrei Coca-Cola este ca şi cum ţi-ai face un harem dar te-ai plânge că ţi-a dispărut şoseta. 

Reclame

2 thoughts on “SMURD şi cumback-ul meu

  1. ade acord, cu un mic amendament, totusi. protestele pro SMURD au pornit de la faptul ca raed Arafat este unul din extreem de putinii oameni din Romania, mai Roman decat noi toti, de fapt, care a facut ceva care chiar merge foarte bine si care nu are nici o servitute politica si care a muncit pe branci si cu multa pasiune. Si, crede-ma, stiu ce vorbesc si tu stii ca eu stiu ce vorbesc.
    iar daca ar fi sa vorbesc murdar, de ce pana corbului nu pot sa dau like daca nu ma autentific, iar atunci cand vrea sa fac asta cica nu am scris corect parola sau nuele de utilizator? Ai?

  2. Eu cred și am mai spus-o că oamenii nu se împart în români, englezi, francezi etc. Sau nu ar trebui. De mult am reușit să mă situez desupra conceputului de țară, națiune, popor, glie. Voi dezvolta în altă parte. Deși chiar în articol am făcut această delimitare (românii), scopul a fost de a delimita contextul problmei discutate (dar aș fi putut spune oamenii din românia :)).
    Știu că știți ce vorbiți, dar nu puteți spune că munca de la SMURD a rămas nerăsplătită. Nu contează, a meritat. Nu știu dacă vor să desființeze serviciul sau nu, nu asta era ideea. Este un lucru mic dacă privim lucrurile holistic. Lumea e fucked. Să te plângi de desființarea SMURDUL e ca și cum ai căuta să repari șaiba care ține volanul de la o mașină cu motorul stricat.

    Suntem meschini.

    Dacă nu vă autentificați nu aveți cum să dați like, e normal. Parola și numele de utilizator… nu știu. 123456?

Vorbeşte-mi murdar...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s